Remlvoeistof verversen Vireo Auto

Remvloeistof verversen

Vanaf  €65,-


Offerte?
Bel 088 - 292 38 20

Direct afspraak maken > 

Zekerheden bij Vireo Auto 

Erkend dealer van 8 merken
 Onderhoud voor alle merken
 Gediplomeerde monteurs
 Originele onderdelen
 BOVAG erkend
√ Erkend Duurzaam
 Garantie op werkzaamheden
 Zeer tevreden klanten
√ RDW gecertificeerd

Remvloeistof vervangen? 

De werking van de auto remmen wordt mede bepaald door de remvloeistof. De vloeistof beschermt niet alleen de onderdelen van de reminrichting, maar is ook verantwoordelijk voor het correct werken van de rem. De remblokken worden namelijk met behulp van vloeistofdruk tegen de schijven aangedrukt. Om de veiligheid te kunnen garanderen moet de remvloeistof regelmatig worden gecontroleerd en ververst.

De eigenschappen van remvloeistof

Er zijn drie belangrijke eigenschappen die een remvloeistof moet bieden om een goede werking van de autoremmen te kunnen verzekeren. Ten eerste moet de vloeistof resistent zijn tegen koken. Op dat moment ontstaan er namelijk dampbellen, ook wel vapour lock genoemd die de werking nadelig beïnvloeden. 

Ten tweede moet de viscositeit in orde zijn. Dat betekent dat de vloeistof geschikt moet zijn om ook bij extreem koude temperaturen te functioneren. De vloeibaarheid moet te allen tijde voldoende zijn om de juiste kracht op het remsysteem uit te voeren.

De laatste eigenschap van remvloeistof die aanwezig moet zijn is de hygroscopiciteit. Vocht is slechts voor het remsysteem. Daarom moet de vloeistof binnendringt vocht kunnen absorberen.
Offerte aanvragen »  €65,- 

✓  Binnen 1 werkdag geheel vrijblijvend een offerte!