Wij kunnen het ons voorstellen dat u vragen heeft over Private Lease. Wat gebeurd er als ik de kosten niet meer kan dragen? Of wat gebeurd er bij schade? Wie mogen er in mijn Private Lease auto rijden? 

Bij onze Veelgestelde Vragen worden veel van uw vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen, of wilt u graag persoonlijk advies? Neem dan direct contact op met onze collega's via 088 - 292 38 10 

Veelgestelde vragen

Wat is voordeliger, leasen of kopen?

In veel gevallen kan het private leasen van een auto voordeliger zijn dan de aankoop ervan. Helemaal wanneer u aan een financiering denkt voor uw auto.

Dit komt omdat Vireo Auto met hoge kortingen auto’s kan inkopen, onderhouden en verzekeren. Daarnaast is het vervolgens veel eenvoudiger om de auto na een aantal jaar weer te verkopen tegen de juiste prijs.

Wij adviseren u graag, zodat u de beste keuze maakt.

Wanneer kan ik rijden in mijn nieuwe auto?

De levertijd van uw auto is afhankelijk van het gekozen model en de uitrusting. Als een model niet op voorraad is, bestellen wij deze net als bij een aankoop van een nieuwe auto. Levertijden hiervoor variëren, vraag hier naar bij uw verkoopadviseur.

Mocht u snel willen rijden in een nieuwe auto, dan is het mogelijk om een auto uit voorraad te kiezen. Hiermee heeft u de mogelijkheid om binnen een week weg te rijden in een uw nieuwe auto. U ziet hierbij echter wel af van de 14 dagen bedenktijd en dient hier een aanvullende verklaring voor te ondertekenen bij een van onze vestigingen. Als u hier gebruik van wilt maken dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons.

Wie mogen er in de auto rijden?

Iedereen met een (in Nederland) geldig rijbewijs mag met toestemming van de contracthouder de auto bestuurder. Hierbij blijft de contracthouder altijd verantwoordelijk voor de auto.

Kan ik tussentijds de looptijd en kilometers per jaar wijzigen?

Bij Vireo Auto is er in overleg veel mogelijk. Neem in dit geval contact op met jouw verkoopadviseur.

Wat gebeurd er met de waarde van mijn inruilauto?

Wat gebeurd er met de waarde van mijn inruilauto?

Betaal ik bijtelling bij een private lease contract?

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer uw werkgever u een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat u het contract persoonlijk afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

Kan ik zomaar een auto leasen?

Iedereen kan een auto leasen bij Vireo Auto. Middels een kopie van een salarisstrook, bankafschrift en ID-kaart of paspoort schatten wij het financiële risico. De controle wordt deels gedaan door EDR Credit Services. Zij kijken naar bijvoorbeeld uw woonplaats, woonsituatie en eventuele schulden. Na deze controle is het in veel gevallen mogelijk om bij ons een auto te leasen.

Wordt mijn private lease contract vastgelegd bij het BKR?

Wanneer u geld leent als financiering voor een nieuwe auto, kunt u bij de bank minder lenen bij aanschaf van bijvoorbeeld een nieuw huis. Dit geldt ook voor het aan gaan van een private leasecontract. De maandelijkse betaalverplichting wordt vastgelegd bij het Bureau Krediet Registratie.

Aangezien een private leasecontract een minder zware financiële verplichting is dan een lening of financiering van een auto, is vastgesteld dat slechts 65% van de maandelijkse verplichting hoeft te worden geregistreerd. De registratie bij het BKR beslaat alleen de rente en afschrijving. Kosten voor onderhoud, verzekering en belasting vallen daarbuiten.

Wat gebeurt er als ik de kosten niet meer kan betalen?

Wanneer u denkt de maandelijkse termijnen niet meer te kunnen betalen zullen wij met u bespreken wat de mogelijkheden zijn om de looptijd van de overeenkomst aan te passen of het leasecontract te beëindigen.

Geïnteresseerd in Private Lease?

Bekijk dan direct ons Private Lease aanbod of ontdek de mogelijkheden in één van de Vireo Auto showrooms.

Private Lease Aanbod »

Keurmerk-private-lease-stern

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar privé leasecontract af te sluiten.

De 5 zekerheden

Eerlijke voorwaarden
 Compleet product
 Bescherming tegen te hoge
   financiële lasten
 14 dagen bedenktijd
 Zekerheid bij klachten