Wij kunnen het ons voorstellen dat u vragen heeft over Private Lease. Wat gebeurd er als ik de kosten niet meer kan dragen? Of wat gebeurd er bij schade? Wie mogen er in mijn Private Lease auto rijden? 

Bij onze Veelgestelde Vragen worden veel van uw vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen, of wilt u graag persoonlijk advies? Neem dan direct contact op met onze collega's via 088 - 292 38 10 

Veelgestelde vragen

Wat is voordeliger, leasen of kopen?

In veel gevallen kan het private leasen van een auto voordeliger zijn dan de aankoop ervan. Helemaal wanneer u aan een financiering denkt voor uw auto.

Dit komt omdat Vireo Auto met hoge kortingen auto’s kan inkopen, onderhouden en verzekeren. Daarnaast is het vervolgens veel eenvoudiger om de auto na een aantal jaar weer te verkopen tegen de juiste prijs.

Wij adviseren u graag, zodat u de beste keuze maakt.

Wat zit er allemaal standaard in mijn Private Lease contract?

In de prijs inbegrepen zijn de kosten voor het gebruik van de auto:

 • Afschrijving
 • Rente
 • Motorrijtuigenbelasting
 • Onderhoud, reparatie en vervanging van banden bij normale slijtage
 • All-risk verzekering (WA + Casco eigen bijdrage € 450,-)
 • OIV (ongevallen-inzittenden-verzekering)
 • Verhaalsrechtsbijstand (Verkeer)
 • Vervangend vervoer na 72 uur
 • 24h pech hulp
 • Haal- en brengservice bij onderhoud en reparatie

Alle kosten die niet in de voorgaande opsomming zijn opgenomen. Zo komen bijvoorbeeld de kosten van brandstof, van parkeren, van wassen van het voertuig, van updates van het navigatiesysteem (indien aanwezig in het voertuig), van bekeuringen en tolgelden voor uw eigen rekening.

Wat als ik snel over mijn nieuwe auto wil beschikken?

Er kunnen natuurlijk altijd redenen zijn waarom u uw nieuwe auto op korte termijn nodig hebt. U kunt er in dat geval voor kiezen om af te zien van de 14 dagen bedenktijd en snel weg rijden in een auto uit voorraad. U dient hier een aanvullende verklaring voor te ondertekenen bij een van onze vestigingen. Als u hier gebruik van wenst te maken dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons, zodat wij een afspraak voor u kunnen maken.

Voorraad auto’s zijn nieuwe, vaak rijk uitgeruste auto’s die bij Vireo Auto op voorraad staan. Deze auto’s zijn al samengesteld en kunnen niet meer gewijzigd worden. Het voordeel van deze auto is dat hij snel geleverd kan worden.

Op welke naam wordt de auto geregistreerd?

Het voertuig wordt op uw naam gesteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Registratie Tenaamstelling Leasemaatschappijen.

Dit betekent dat het voertuig in het kentekenregister van het RDW op uw naam wordt geregistreerd en dat in een apart register wordt geregistreerd dat het voertuig eigendom is van SternLease.

Mogen er andere personen in mijn Private Lease auto rijden?

Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Is mijn auto overal verzekerd?

Uw leaseauto is bijna in alle Europese landen verzekerd. Welke landen dit zijn vindt u terug op uw verzekeringsbewijs, ook wel bekend als de groene kaart. Meer informatie betreft de verzekering vind u in onze verzekeringsvoorwaarden.

Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd?

Ja, dit product is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder en in het bezit van een in Nederland geldig rijbewijs. Bij ons geldt geen maximum aanvangsleeftijd voor dit product.

Is Private Lease een financiering?

Nee, het full operationeel leasen van een auto wordt volgens de huidige wet- en regelgeving niet gezien als een vorm van financiering. SternLease is eigenaar van de auto.

Waarom heb ik geen bijtelling bij een Private Lease contract?

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer uw werkgever u een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat u het contract als privé persoon afsluit en de leasekosten zelf betaalt, is er dus geen sprake van bijtelling.

Is een aanbetaling vereist / mogelijk?

Een aanbetaling is niet vereist, maar het is wel mogelijk om eigen geld aan te wenden voor een vooruitbetaling. Wij kunnen u hiertoe niet verplichten. Deze vooruitbetaling zal door ons in mindering worden gebracht op de door u te betalen maandtermijnen van het leasecontract. De vooruitbetaling wordt dan gebruikt om elke maand, gedurende de gehele looptijd, een gelijkblijvend gedeelte van uw maandtermijn te voldoen, zodat u nog slechts het resterende deel van de maandtermijn hoeft te betalen. Aan het einde van de leaseperiode is de vooruitbetaling opgebruikt. U mag niet méér vooruitbetalen dan de helft van alle leasetermijnen te samen. Over het saldo van uw vooruitbetaling wordt geen rente vergoed. Mocht het leasecontract onverhoopt eerder eindigen, dan ontvangt u het resterende bedrag van de vooruitbetaling binnen 65 dagen na datum einde contract na verrekening met eventuele bedragen die wij nog van u te vorderen hebben terug.

Hoe wordt er beoordeeld of Private Lease voor mij financieel haalbaar is?

Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease contract financieel verantwoord is werken wij samen met EDR Credit Services. EDR voert de (verplichte) financiële toetsing uit.

Zij voorzien ons van een advies op basis van uw persoonlijke situatie. Dit doet EDR door het toepassen van de leennorm zoals vastgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease en toetsing bij het Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet u en weten wij dat u een verantwoorde keuze maakt voor het Private Lease product.

Er staat een BKR codering achter mijn naam, kan ik Private Leasen?

Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van uw aanvraag of u wel of niet in aanmerking komt voor een Private Lease contract.

Waar gaan mijn bekeuringen heen?

Omdat het voertuig op uw naam staat geregistreerd worden eventuele boetes en naheffingen parkeerbelastingen en dergelijke direct aan u opgelegd. Indien een boete, naheffing parkeerbelastingen of dergelijke toch door SternLease is ontvangen dan zal deze aan u worden gefactureerd.

Wat kan ik doen als ik onderweg pech krijg met het voertuig?

U heeft recht op hulp in geval van pech onderweg. Hiervoor belt u met het SternMobility alarmnummer 088 – 783 7600. Indien het voertuig niet ter plaatse gerepareerd kan worden zal het worden afgesleept naar het dichtstbijzijnde reparatie- of bergingsbedrijf.

U heeft geen recht heeft op kosteloze pechhulp in situaties zoals:

 • Tanken verkeerde brandstof
 • Lege brandstof tank
 • Sleutels verloren
 • Deuren op slot, sleutels in het voertuig
 • Etc.

Sternlease kan in deze gevallen hulp voor u regelen, u dient zelf de eventuele kosten te betalen.

Ik rijd meer dan afgesproken, en nu?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u meer of minder kilometers rijdt dan dat u in uw Private Lease contract op heeft laten nemen. Wij vinden het belangrijk dat u niet onnodig met onverwachte kosten wordt geconfronteerd.

Om deze reden benaderen wij u eenmaal per jaar met het verzoek uw kilometerstand door te geven. Wanneer u meer kilometers heeft gereden dan in het contract is opgenomen, dan worden deze jaarlijks met u afgerekend tegen de prijs welke op uw contract staat vermeld.
Wanneer uw situatie wijzigt door bijvoorbeeld verhuizing of het wijzigen van werklocatie en u voorziet hierdoor een structurele wijziging in het aantal kilometers, dan kunt u contact opnemen met ons. In overleg zullen wij u voorzien van een aangepast voorstel om onnodige kosten achteraf te voorkomen.

Is de auto aan het einde van het contract van mij?

Nee, privé lease is geen lening, het eigendom van de auto ligt bij Stern. U hoeft bij privé lease dan ook geen slottermijn te voldoen.

Kan het Private Lease Contract verlengd worden?

Ja, verlengen is mogelijk tot een maximale looptijd van 60 maanden. Neem hiervoor contact op met ons.

Geïnteresseerd in Private Lease?

Bekijk dan direct ons Private Lease aanbod of ontdek de mogelijkheden in één van de Vireo Auto showrooms.

Private Lease Aanbod »

Keurmerk-private-lease-stern

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar privé leasecontract af te sluiten.

De 5 zekerheden

Eerlijke voorwaarden
 Compleet product
 Bescherming tegen te hoge
   financiële lasten
 14 dagen bedenktijd
 Zekerheid bij klachten