Subaru XV E-Boxer Hybride

Subaru XV - e-BOXER
Vanaf € 40.295

Onder andere voorzien van:

 • Elektrische rijden tot 40 km/h
 • 30% Meer lineare acceleratie
 • 11% Lager brandstofgebruik
 • 3 Verschillende Rijmodi

Proefrit »

Subaru Outback Comfort

Subaru Forester - e-BOXER
Vanaf € 46.995

Onder andere voorzien van:

 • Elektrisch rijden tot 40 km/h
 • 30% Meer lineare acceleratie
 • 11% Lager brandstofgebruik
 • 3 Verschillende Rijmodi

Proefrit »

Subaru Outback Comfort

HYBRIDE TECHNIEK - e-BOXER
Een perfecte combinatie

Onder andere voorzien van:

 • Verlaagt CO2-uitstoot in elke situatie
 • Nauwelijks invloed op ruimte-aanbod
 • Soepel karakter, meer trekkracht
 • Betere gewichtsverdeling

Ik heb een vraag »

De e-BOXER: Zo werkt het

Subaru E-Boxer Technologie

100% SUBARU

De Forester en XV met de e-BOXER-aandrijflijn zijn voorzien van standaard vierwielaandrijving, in combinatie met een 2,0L viercilinder boxermotor en Lineartronic Automaat. De gehele aandrijflijn bestaat voor ±80% aan nieuwe componenten.

Subaru Hybride Modellen

SPECIFICATIES

De vernieuwe boxermotor (benzine) heeft een vermogen van 150 pk (100 kW) met 194 Nm koppel bij de 4.000 toeren. De geïntegreerde elektromotor lever volgens de eerste specificaties een extra vermogen van 16,7 PK via een Lithium-ion batterij van 118V.

Wanneer Elektrische Subaru

DRIE RIJMODI

De e-BOXER beschikt over 3 rijmodi. Volledig elektrisch (tot 40 km/u), een combinatie van Boxer- en Elektromotor (Motor Assist Driving) en alleen op de Boxermotor. Afhankelijk van de snelheid, het wegdek en de accustatis wordt de geschikte modus automatisch bepaald. 

Hybride Subaru Modellen

LENGTERICHTING

De elektromotor en het accupakket zijn bij de XV en de vernieuwde Forester in de lengterichting en dichtbij het zwaartepunt gemonteerd. In totaal heeft de Subaru een lager zwaartepunt en een betere gewichtsverdeling over de voor- en achteras. gekregen. 

 

Introductie Subaru Hybride Modellen

Subaru's Nieuwe Hybrides

In onderstaande video zijn de eerste beelden van Subaru’s nieuwe hybrides: de Subaru Forester e-BOXER en de Subaru XV e-BOXER te zien. Andreas Pol van Autowereld verteld tijdens de persdag van de 89e editie van de internationale autotententoonstelling van Genève meer over beide modellen. De e-Boxer zelf ervaren? Wij laten u graag kennis maken met Subaru.

Proefrit makenVeelgestelde vragen over de e-Boxer

Hoe zit het met het trekgewicht?

In lijn met zijn karakter hebben de nieuwe e-BOXERS een trekgewicht van 1.870 kg. Met een bodemvrijheid van 220 mm en grote aanloop- en afloophoeken, alsmede een optimale overrijdhoek, leent de voornamelijk nieuwe Forester zich uitstekend voor avontuurlijke ritten buiten de gebaande paden. X-Mode is voortaan uitgerust met een dubbele functionaliteit en optimaal toegerust voor de meest uiteenlopende weg- en weerssituaties.

Wat gaat de e-BOXER kosten?

De XV e-BOXER is verkrijgbaar vanaf € 40.295. De volledig nieuwe Subaru Forester e-BOXER is verkrijgbaar voor 46.995 euro.

Waar in de auto ligt het accupakket?

In de e-Boxer modellen zijn de elektromotor en het accupakket in lengterichting gemonteerd. De elektromotor is dichtbij het zwaartepunt van de auto geplaatst. Het accupakket en andere componenten bevinden zich boven de achteras en dragen bij aan een lager zwaartepunt en een betere gewichtsverdeling over de voor- en achteras.

Subaru E-Boxer Vragen Intro

Van welke modellen komt de e-BOXER uit?

De compleet nieuwe Subaru Forester & Subaru XV zijn de eerste twee modellen die zijn uitgerust met e-BOXER technologie. Deze nieuwe aandrijflijn combineert elektrische motorondersteuning met twee vertrouwde Subaru-technologie: een boxermotor en Symmetrical AWD vierwielaandrijving. Onderdeel van de Subaru e-BOXER-aandrijflijn is een Lineartronic transmissie met een geïntegreerde elektromotor. Deze is verbonden met een krachtig Lithium-ion accupakket, een DC/DC-omvormer en een inverter.

Informatie over de nieuwe e-BOXER aandrijflijn

De nieuwe e-Boxer beschikt over de onderscheidende combinatie van Symmetrical All-Wheel-Drive en een vernieuwe aandrijflijn welke een direct ingespoten 2,0-liter viercilinder boxermotor met 80% nieuwe componenten en een Lineartronic-transmissie met een geïntegreerde elektromotor combineert. Het eindresultaat is een soepel karakter, meer trekkracht en een 30% snellere acceleratie.

Zijn er extra onderhoudseisen voor het e-BOXER-systeem?

Er is geen extra onderhoud vereist; hij kan net als een benzinevoertuig worden aangedreven en onderhouden. Het is echter verstandig om de XV of Forester minstens één keer per maand gedurende 30 minuten of langer te gebruiken om de batterij in de beste conditie te houden.

Wanneer komen de e-BOXER Modellen op de Markt?

De XV en Forester e-BOXER-modellen komen naar verwachting eind 2019 op de Nederlandse markt.