Content Jeep Cherokee limited automaat

Turbodieselmotor

De nieuwe 2.0 liter turbodieselmotor is dankzij het MultiJet II-inspuitsysteem 30% zuiniger dan de 2.8 liter turbodiesel van de vorige generatie Jeep Cherokee. Ook de CO2-uitstoot is aanzienlijk lager, met 139 g/km voor de voorwiel aangedreven modellen, 147 g/km voor de 4×4-uitvoeringen, en 154 g/km in combinatie met de nieuwe 9-traps automatische transmissie.

Met zijn vermogen van 103 kW (140 pk) voor de handgeschakelde 6-versnellingsbak of 125 kW (170 pk) voor de 9-traps automatische transmissie, en een maximum koppel van 350 Nm bij slechts 1.750 toeren per minuut, biedt de 2.0 MultiJet II de optimale balans tussen prestaties, gunstig brandstofverbruik en geringe emissiewaarden. Zijn enorme souplesse reduceert de noodzaak tot schakelen en staat garant voor maximaal rijplezier.

 

Veiligheid boven alles 

Meer dan zeventig standaard en optionele veiligheidsvoorzieningen maken de Cherokee een meester in veiligheid. Veel functies laten zich direct vanaf het nieuwe stuurwiel bedienen. De basis die voor 65% uit hogesterktestaal bestaat, biedt ruimte aan een volledige range aan actieve en passieve veiligheidsfuncties. Bijvoorbeeld aan Adaptive Cruise Control Plus, dat met behulp van radar en sensoren de vooraf ingestelde afstand tot een voorganger bewaart en zelfs de auto geheel tot stilstand brengt indien nodig. Andere innovatieve voorzieningen zijn het Park Assist parkeerhulpsysteem dat de besturing overneemt en de auto volledig automatisch inparkeert en het LaneSense waarschuwingssysteem dat de auto veilig binnen de rijstrook houdt.