Airco conrole

Wanneer controleer ik of mijn airco onderhoud nodig heeft?

Een kapotte airco of een vervuild luchtsysteem, zijn te herkennen aan de volgende punten. De draaiende delen, zoals de pomp, kunnen slijten en relais kunnen kapot gaan. De grootste bedreiging is lekkage. Een aircosysteem is nooit 100% dicht en zal na verloop van tijd koudemiddel verliezen. Periodiek bijvullen van het systeem is daarom aan te raden, want met te weinig koudemiddel werkt het systeem niet meer. Dit koudemiddel bevat ook een smeermiddel voor de inwendige smering van diverse onderdelen.

 

Mijn airco stinkt

Als uw airconditioning zelfs op een laag ingestelde temperatuur warme lucht blaast, betekent dit dat er niet genoeg koudemiddel in het systeem zit. Onze monteurs kunnen het koudemiddel direct bijvullen. Is de airco koeling nog steeds onvoldoende, dan kunt u te maken hebben met een defect aircosysteem. Wij nemen contact met u op over de nieuwe onderdelen die besteld moeten worden en bieden een vrijblijvende offerte aan.

 

Mijn airco ruikt muf

Een airco kan ook een muffe, nare lucht uitblazen. Dit duidt op een vervuild luchtsysteem. Door stof en vocht ontstaat dan schimmel in de airconditioning, wat een onaangename lucht verspreidt. Onze monteurs kunnen met een speciaal reinigingsmiddel uw airco reinigen. In het ergste geval moeten er onderdelen vervangen worden. U kunt dit voorkomen door regelmatig een airco controle aan te vragen. Een jaarlijkse airco check is al voldoende om extra airco onderhoud te voorkomen. U kunt ook voor onze uitgebreide airco service kiezen.

 
Vireo Auto is met vestigingen in Amersfoort, Alkmaar, Bussum, Haarlem, Houten en Purmerend de specialist in het uitvoeren van een airco controle voor uw Fiat Panda, airco controle Fiat Punto, airco controle Fiat 500, airco controle Fiat Croma, airco controle Mitsubishi Spacestar, airco controle Mitsubishi ASX, airco controle Mitsubishi Outlander, airco controle Mitsubishi Lancer, airco controle Mitsubishi Colt, airco controle Jeep Renegade, airco controle Jeep Compass, airco controle Jeep Cherokee, airco controle Alfa Romeo 159, airco controle Alfa Romeo Mito, airco controle Alfa Romeo Giulietta, airco controle Alfa Romeo 156, airco controle Alfa Romeo 166, airco controle Subaru Forester, airco controle Subaru Outback, airco controle Subaru Vivio,airco controle Lancia Ypsilon, airco controle Lancia delta en airco controle Lancia Thesis.